GYMLEK

Gymnastikk og lek er det beste utgangspunktet for aktiviteter for barn. I konseptet gymlek kombineres gymnastikkens grunnelementer med lek. Dette gir barn allsidig bevegelsestrening og stimulering av grunnmotoriske ferdigheter.

Dette er et lekeparti for foreldre og barn. Det legges til rette for grovmotorisk utvikling igjennom musikk/sang og lek i hele hallen. Foreldre er aktive i sang og dans og hjelper til å legge til rette for sine egne barn igjennom tips og triks fra trener.

GYMNASTIKK OG TURN

Gjennom øvelsene i idrettens grunnstige får barna utvikle koordinasjon, muskelstyrke, hurtighet, bevegelighet, rytme og evnen til å orientere i rommet, både individuelt og i samarbeid med andre. Salto er et aktivitetstilbud for barn og ungdom, og en videreføring av idrettens grunnstige. Salto skal gi barn og ungdom nye utfordringer og målsetninger. Salto skal være et virkemiddel for å beholde barn og ungdom i lagene våre. 

På disse treningene fortsetter fokuset på lek og grovmotorikk, men det legges også mer vekt på grunnleggende turnelementer og innlæring av disse i deløvelser. Repetisjon vil være en større del av treningene, men fokuset på lek og lite køståing er prioritert. Apparatene vil bli brukt mer for innlæring av elementer og sammensetning av flere elementer.

PARKOUR

Parkour er kunsten å komme seg fra et punkt til et annet, effektivt og med flyt. Det kan gjøres med for eksempel – cat leap, arm jump, drop jump og wall run.

Det finnes to kategorier – parkour/speed run hvor utøveren skal komme seg fortest mulig fra start til mål ved å forsere hindringer på veien, samt tricking/freestyle hvor hindringene forseres med størst grad av kreativitet og stil.

Parkour er kunsten å komme seg fra A til B på den mest effektive måten. Det handler om å utfolde seg kreativt og tanken om at man kan bruke omgivelsene sine til å trene for å utvikle seg slik man ønsker. Resultatet av denne filosofien er fysiske bevegelser som løp, volter, hopp/sprang, sving, klatring og andre bevegelser tilpasset omgivelsene. I tillegg til denne treningen på flyt legges det vekt på tricking. Det er en blanding av kampsport, breakdance og turn, med røtter til sportkarate og kata/musical forms. Spark og slag blir blandet med volter, flips og skruer fra turn og dansebevegelser fra breakdance. Tricks blir utført for å vise estetiske kombinasjoner med «tricks».